keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Paremmalla mielellä tänään

Olin jo paremmalla mielellä tänään, vaikka ilma olikin kamala. Suunnittelin kuntosalille lähtöä, mutta en viitsinyt myrskyyn ja sateeseen lähteä rämpimään.
Sain tehtyä taas pari työhakemusta, jippii! Pidän muutaman päivän taukoa, sillä selasin paikat läpi, eikä siellä mitän kovin kiinnostavaa ollut.
Eilen illalla tullessani enkun tunnilta näin viereisen rapun edessä siilin! Koko kesänä ei ole mitään havaintoja ollut, vaikka olemme vuosikaudet ruokkineet kerrostalomme pihalla siilejä. Niitä on ollut useampi ja myös poikueita ovat tehneet. Nyt on tainneet citykanit valoittaa entisen siilin pesän kaadettujen oksien alla. Minulla oli kaapissa kesällä ostettua kissanruokaa (siis siileille varattu, kissoja ei enää ole). Juoksin äkkiä sisälle ja laitoin ruokaa lautaselle. Vein sen hieman sivummalle rhodopensaiden alle. Sitten vaan käsineet käteen ja siili samaan paikkaan. Jätin sen rauhaan ja myöhemmin koiria ulos viedessä tarkastin tilanteen - lautanen oli tyhjä :)
Tänään vein heti kun alkoi hämärtää samaan paikkaan lautasellisen ruokaa. Lähdin koirien kanssa ulos ja takaisintullessa huomasin, että siellä siili oli syömässä. Tuli hyvä mieli. Täytyy yrittää jonkin aikaa viedä ruokaa, jotta saa tarpeeksi massaa selviytyäkseen talvehtimisesta.
Kyllä sitä voi tulla hyvä mieli pienistä asioista. Mutta hyvä niin.


tiistai 6. lokakuuta 2009

Niitä koiria sitten...

Täällä kaipailtiin koirieni kuvia. Eläinten viikon kunniaksi muutama otos koirista. Yleensä en itsestäni kuvia laita, mutta nyt vertailun vuoksi pari. Kylläpä olen vanhentunut ja ennen kaikkea läskistynyt muutamassa vuodessa, kun vertaa noita kuvia. Kumpikin on otettu rodun erikoisnäyttelyssä. Ensimmäisessä olen Hilman kanssa viime kesänä rodun erikoisnäyttelyssä. Ja toisessa edesmenneen Mimmin kanssa veteraaniluokassa niin ikään erikoisnäyttelyssä muutama vuosi sitten.
Muuta kerrottavaa ei tänään ole. Olen hieman alakuloinen. En jaksaisi selata työpaikkasivuja ja tehdä hakemuksia, kun  ei tärppää millään. Ja jos en tee hakemuksia, on huono omatunto. Varsinainen kierre.

Keittelin muuten ensimmäistä kertaa mung-papuja. Tähän mennessä olen syönyt vaan kyseisten papujen ituja, mistä pidän kovasti. Nyt on monta annosta papuja pakkasessa, sen kun ottaa ja heittää ruoan sekaan.

sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Oli synkkä ja myskyinen yö ...

Kyllä on jaksanut sataa viime yöstä lähtien. Täysikuutakaan ei näkynyt. Koirat eivät ole halunneet pistää nenäänsä ovesta ulos. Uusilla kumisaappailla olisi ollut käyttöä. Onneksi lätäköihin astumista vältellen vanhoillakin saappailla pysyivät jalat kuivina.
En ole tehnyt mitään ihmeempää. Piti olla sekä lauantaille että sunnuntaille ohjelmaa, mutta viikolla peruuntuivat. Viikonloppu on mennyt mm. tämän rekvisiitan kanssa:
Eli terveellisiä välipaloja. Hyvää musiikkia ja mielenkintoinen kirja sekä suitsukkeita. Lisäksi olen maannut shaktimatolla rentoutumassa ja nukkunut melko pitkiä yöunia. Kokeilin Ratula-ohjelman reseptiä, eli valmistin ruokaa punajuuresta. Hyvää tuli. Tosin mukaelin hieman ohjetta ja lisäsin Aura-juustoa. Homejuusto sopii mielestäni hyvin punajuuren kanssa.
Toivottavasti ensi viikko ei ole näin sateinen että pääsisi ulkoilemaankin kunnolla.

Oikein hyvää alkavaa viikkoa kaikille!