lauantai 5. syyskuuta 2009

Mukava lauantaipäivä


Olin hyvän ystäväni, entisen työkaverini kanssa leffassa. Odottamaton ehdotus oli hauskan harmiton elokuva, jossa oli hyvät näyttelijät. Kävimme Stockalla teellä ja hieman kaupoilla, vaikka ei mitään pitänytkään ostaa. Mukaan tarttui ihanaa 70% suklaata, jossa on mantelia. Mantelit, pähkinät ja kookos ovat heikkouksiani. Ostin lisää ruusuvettä. Olen käyttänyt Frantsilan yrttitilan ruusuvettä, mutta minulle suositeltiin Julia Lawlessin Rose Maroc:ia. Ja hyvä ostos olikin. Harmi, että en onnistunut tähän hätään löytämään suihkepulloa, jonne olisin voinut ruusuveden kaataa.
Luin Catherine Arleyn Olkinaisen. Tuttua Sapo-sarjaa. Dekkariaika ohjelmasta sain vihiä tästä kirjasta. Taisi olla Outi Pakkanen, joka sitä suositteli.
Kaiken kaikkiaan oikein mukava lauantaipäivä. Huomiseksi jäisi kaikenlaisia huushollihommia ... jos nyt jaksan ..

tiistai 1. syyskuuta 2009

Valmennusta ja ostoslistoja

Tänään oli viimeinen työnhakuvalmennuspäivä. Sain paljon hyviä vinkkejä hakemuksen tekoon ja haastatteluihin. Nyt pitäisi löytää paikkoja mitä hakea... Seuraavaksi on varattu aika TE-toimiston ammatinvalinnanohjaajalle. Toivon ajatuksia selkeyttävää keskustelua. Kannattaisiko kouluttautua? Mikä olisi ala, jossa ei vaadita pitkää kouluttautumista ja tuntuisi omalta ja toisi työpaikan? Toimistotyöt ovat katoava ala. Tai sitten niistä tulee asiantuntijatehtäviä joihin tarvitaan moniosaajia. Miten tämä onkin niin vaikeaa...
Ostoslistaa olen suunnitellut, vaikka pitäisi säästää rahaa. Mutta ehdottomasti tarvitsen uudet, kivat kumisaappaat. Entiset Kontiot falskaavat. Ovat palvelleet hyvin jo yli 20 vuotta. Vielä ei ole mieleisiä kumppareita löytynyt. Pitäisi myös löytää siistiä ja mielellään edullista ja päällä hyvältä tuntuvaa vaatetta mahdollisiin työhaastatteluihin. Helpommin sanottu kuin tehty, kun omaan tyyliin eivät oikein jakkupuvut, paitapuserot ja sellainen "siisti" pukeutuminen istu. Enemmänkin olen hippityyppi ja kirpputoreilta vaatteensa ostava.
En muista koska olen asioinut kirjastossa muutoin kuin ennakkoäänestämässä. Nyt tein netissä varauksen parista tietokirjasta, joita en aikonut itselleni ostaa. Piti käydä kirjastossa vaihtamassa kirjastokortti modernimpaan versioon ja sain pin-koodin, millä varauksen onnistuin tekemään. Aina oppii jotain uutta.

sunnuntai 30. elokuuta 2009

VoimaantuminenOlen taistellut alakuloa vastaan ja hakenut mm. luonnosta mielenrauhaa. Vihreä väri auttaa aina. Yritän jatkossa rytmittää päiväni liikunnan, työnhaun, lukemisen ja kotitöitten kesken. Jonkinlainen aikataulutus lienee tarpeen, jotta jokaiselle tärkeälle osa-alueelle jää aikaa. En ole viimeaikoina osannut oikein nauttia ylimääräisestä vapaa-ajasta, kun koko ajan takaraivossa takoo ajatus, että työpaikkoja pitäisi katsella. Ja olenhan minä katsellutkin, mutta varsinaiseen hakuprosessiin en vielä ole orientoitunut. Mutta pikkuhiljaa... Uskon löytäväni paikkani maailmassa,