perjantai 18. syyskuuta 2009

Sarjakuvaa ja muuta kiinnostavaa kirjallisuutta


Olen jonkin matkaa lukenut Oikean ruoan puolesta kirjaa ja kiinnostavalta vaikuttaa. Uskokaa tai älkää, se on kirjastosta lainattu! Suuri saavutus minulta. Miten syöminen onkin muuttunut niin tieteelliseksi ja kaupoista löytyy vaikka mitä ruoaksi kutsuttavaa ei-luonnollista. Itse olen kasvissyöjä ja syön melko vaatimattomasti. Yritän välttää eineksiä ja suosia luomua, mutta en siinä aina onnistu. Toivottavasti tästä kirjasta saan lisää ajattelemisen aihetta ja vinkkejä ruokaostosten tekoon.
Kati Kovács:n kirja tarttui eilen mukaan kun kuljin Suomalaisen kirjakaupan läpi. Oli löytönurkassa alennuksessa. Ja mitään ei tietenkään pitänyt ostaa. Entuudestaan löytyy kirjahyllystä Miestennielijäksi sirkukseen ja Pahvilapsi. Oikeastaan nämä on aika kauheita kirjoja, mutta niin hyvin piirrettyjä ja mielikuvituksella tehtyjä, etten voi olla pitämättä.
Sarjakuvia tulee turhan vähän luettua. Netistä löytyi tällainen blogi, joka saa minut nauramaan:
http://mummo.sarjakuvablogit.com/. Jakakaa eteenpäin, jos miellyttää.

torstai 17. syyskuuta 2009

Kengät sanoo koo koo koo

Kävin tänään hakemassa Siwasta Ellos-paketin, jossa oli nuo ruskeat nauhasaapikkaat. Ihastuin niihin jokin aika sitten ja nyt pystyin hyödyntämään 40 % alennuksen. Minulla on vuosia ollut lyhyitä saappaita, nyt vaihteeksi pitkävartiset. Voi pitää hameitakin halutessaan. Paitsi ei ole pitkää takkia... Milläköhän rahalla senkin hankkisi...

Nuo mustat on Din Skon käytettynä erään nettikeskustelupalstan kautta ostetut. Hieman isot, mutta eiköhän pohjallisilla ja paksummilla sukilla niitä pysty käyttämään. Vaikeinta lienee koroilla kävelyn opetteleminen. Käytän yleensä matalia kenkiä, joilla pysyy hyvin pystyssä ja pääsee kovaa eteenpäin.

Hammaslääkärissä todettiin, että jäädään seuraamaan yhtä hammasta, tarvitaanko juurihoitoa vai ei. Käyn joka tapauksessa loppuvuodesta näytillä ja ainakin väliaikainen paikka vaihdetaan pysyvään. Seuraavalla kerralla aion jonottaa terveyskeskukseen hammashoitoon. Niin kovin kalliiksi tämä tulee.

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Kävinpä Habitaressa


Olin hieman pettynyt Habitareen. Toisaalta en, sillä oma makuni eroaa Vepsäläisen ja Suomi Soffan kalusteista. Jotkut design-jutut oli kiinnostavia, suuri rakkauteni Boknäs samoin kuin aidot itämaiset matot, mutta ilman lottovoittoa niistä on turha haaveillakaan. Kamera oli mukana, mutta en innostunut edes kuvaamaan.

Kuvissa olevat kalusteet kiinnostivat. Valaisin on Design By Frandsenin Ball-valaisin. Olisi varmaan oivallinen lukulamppu. Ainakin sen valo leviää tarpeeksi laajalle alueelle. Takorauta sänky on Vago Gavalasin Fidi.
Oli ihan kiva piipahtaa, mutta enemmän odotan Kirja- sekä Hengen ja tiedon messuja.