torstai 24. helmikuuta 2011

Toipilas

Niinhän siinä kävi, että piti maanantaina tilata aika lääkärille, kun käsi oli edelleen kipeä. Sain tämän viikon sairaslomaa ja hyvät tulehduskipulääkkeet. Ovatkin auttaneet hyvin ja olen saanut öisinkin nukuttua. Mitään en oikein ole tehnyt, mutta niin vaan viikko on mennyt eteenpäin ja huomenna on jo perjantai.

Kävin tänään extempore päivällä vanhempieni luona kahvilla. Kävelin sinne, mutta jalassa oli liian ohuet sukat, joten varpaat palelivat. Otin kameran mukaan, mutta ei tullut vastaan mitään erityisen kiinnostavaa. Tuosta vaaleanpunaisesta talosta oli pakko ottaa kuva. Mun ihannekotini on rintamamiestalo, jossa on iso piha. Totuin lapsena siihen, että pihalla oli omenapuita, marjapensaita, peruna- ja mansikkamaa. Pihakoivussa oli linnunpönttö ja siinä pesi yleensä kottarainen. Eipä niitä ole vuosikausiin näkynyt. Kannat lienevät pienentyneet roimasti ympäristön muuttumisen myötä.
Varmaankin kuuluu tähän ikään, että miettii "vanhoja hyviä aikoja". No, en tiedä olivatko ne aina niin hyviä, mutta joskus tuntuu, että nykyisessä muutosvauhdissa ei tahdo pysyä mukana. Eikä myöskään kestää epävarmuutta mikä on tälle päivälle ominaista. Vaan minkäs teet. Roikut mukana tai tiput pois. Mä yritän roikkua edelleen.

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Talvi senkun jatkuu

Pakkasia riittää. Ei muuten haittaa, mutta koirien kanssa ulkoilu jää vähiin, kun paljaat jalkapohjat eivät kestä kylmää. Tossutko pitäisi hankkia? Itse saan  tarpeeksi vaatetta niskaan, mutta kasvot tahtovat paleltua. Kommandopipoko auttaisi? Ulkona on kaunista ja kyllä se kevätkin tulee, vaikkei ihan heti.

Tänne ei kuulu mitään ihmeempiä. Töitä haetaan edelleen. Huippuhakijamäärä oli eräässä paikassa, jota hain (enkä tullut valituksi): 363 hakijaa! Eli lottovoitto sille, joka paikan sai.

Mulla on ollut taas käsien kanssa ongelmia. Mystisiä nivelvaivoja ja hermosärkyä, jolle ei aikoinaan löytynyt syytä, vaikka asiaa tutkittiin ja reumakokeetkin otettiin. Toista kättä on särkenyt pari yötä. Sormet eivät taivu, eikä kädessä ole puristusvoimaa. Ihan kosketus-arka. Täytyy katsoa, millainen huomenaamulla on. Yleensä nämä vaivat eivät onneksi kestä montaa päivää.

Yritän rämpiä eteenpäin ja nähdä ympärilläni positiivisia, vaikka ihan pienen pieniäkin asioita. Talvilomakin on edessä. Saa levätä ja ladata akkuja. Eiköhän se tästä taas.Kuka on ollut nälkäinen?