tiistai 7. heinäkuuta 2009

Borgå

Porvoo on aina ollut yksi lempipaikoistani. Muistan lapsena mummolareissut Myrskylään, kun ajoimme Porvoon läpi. Halusin aina asua siellä eikä tunne ole minnekään kadonnut, vaikka olen vahvasti kiintynyt kotikaupunkiini Helsinkiin. Tänään muutaman vuoden tauon jälkeen tuli piipahdettua Porvoossa. Rakastan vanhoja puutaloja, mukulakivikatuja ja käsityöläisliikkeitä. Tuli kahviteltua torin laidalla Gabriolessa ja käytyä Porvoon nukke- ja lelumuseossa. Siellä olisi saanut kevyesti kulumaan monta tuntia. Kotiinviemisiksi löytyi mm. kierrätyslasista tehty kaulakoru sekä korvakorut. Ihanaa, kun voi tukea pieniä yrittäjiä.

maanantai 6. heinäkuuta 2009

Siivekkäitä
Kävin tänään Heinolan lintutarhalla ensimmäistä kertaa elämässäni. Oli nähtävä paikka kun keväällä kirjoitin nimenikin tarhan puolesta adressiin. Toivottavasti kaupunki saa raha-asiat järjestymään ja tämä paikka jatkaa siivekkäiden auttamista. Itse ajattelin maksaa Heinolan lintutarhan ystävien jäsenmaksun. Rikkana rokassa, mutta jotenkin oma kortensa on tähänkin kekoon kannettava.
Väheksymättä mitään siivekkäitä, suurimman vaikutuksen taisi kuitenkin tehdä korppi ja huuhkaja. Upeita lintuja.

sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Näissä merkeissä alkoi "kesäloma"

Tulipa perjantaina korkattua ihanaa NVY-kuoharia ja syötyä mozzarella-pestopizzaa. Näissä merkeissä alkoi "kesälomani". Kiva taulu ja säilytysrasiat (joita minulla ei koskaan voi olla liikaa) löytyivät kirppikseltä. Ja mielenkiintoinen kirjakin: Helen Kellerin Elämäni tarina. Mikä parasta, rahat menivät eläinsuojelun hyväksi. Niittykukkia oli välttämättä poimittava maljakkoon loman aloitukseksi. Tänään oli aikaa katsoa ajat sitten nauhoittamani aivan ihana Oopperan kummitus, ah mikä nautinto. Eikä vähiten ihanan Gerard Butlerin ansiosta :)

Koti on kuin pommin jäljiltä. Eteinen täynnä pusseja ja kasseja, joissa on työpaikaltani kotiin tuomat tavarani. Odottavat purkamista. Ja imurin varteenkin pitäisi tarttua. Mutta onhan sitä aikaa. Monta katsomatonta leffaa ja lukematonta kirjaakin odottelevat vuoroaan. Ehkä tasapuolisesti hyötyä ja huvia olisi hyvä strategia. Nyt alkuun on huvin aika.