perjantai 25. syyskuuta 2009

Hitaalla tänään

Aamulla oli edelleen flunssainen olo, joten päiväohjelma meni uusiksi. Kuntosalikäynnin sijaan jäin sohvaperunaksi. Kaivelin digiboksista vanhoja tallennuksia ja bongasin sieltä yhden jakson Ylikomisario Morsea, yksi lempisarjoistani. Ja myös Neiti Marplen seura viehätti tänään. Teetä, auringonhattu-uutetta ja tummaa suklaata on kulunut.

Kun itse käyn hitaalla, niin Hilma on ollut Duracell. Koko ajan Kylli-muorin kimpussa. Täällä käydään mahtavia painiotteluita. Ja minä kun kaipasin rauhaa ja hiljaisuutta...

Huomenna olisi tarkoitus olla siinä kuosissa, että pääsen hyvän ystäväni luokse kyläilemään. Täytyy jaksaa reissata kahdella bussilla. Kunhan vaan malttaisi käydä ajoissa nukkumaan, niin eiköhän se tästä.

torstai 24. syyskuuta 2009

Roskislöytö

Ei ole mitään designia, mutta ihanan värinsä vuoksi tämä pullo oli pakko taloyhtiömme roskakatoksesta ottaa talteen. Fiksut asukkaat jättävät käyttökelpoisia tavaroita roskalaatikoiden viereen, josta ne usein lähtevät kiertoon. Turha heittää tavaraa pois sillä toisen roska voi olla toisen aarre. Pullo pääsi olohuoneeni ikkunanlaudalle muiden lasiesineiden ja santpaulioiden viereen.
Ja aarteista puheenollen, todellinen helmi käsillätekeville televisionkatsojille on tänään Subilla alkanut Ratula. Ihastuin heti ohjelman rentoon meininkiin ja tuli kova tarve tehdä käsillään jotain, vaikka minulla tunnetusti onkin peukalo keskellä kämmentä. Suosittelen lämpimästi.

Ei kai flunssaa pukkaa?

Tänään olen ollut tavallista(kin) väsyneempi. Olin työpaikallani järjestettävän työhakuvalmennuksen seurantapäivässä. Neuvotteluhuoneessa oli koneellinen ilmastointi ja palelin koko päivän. Nyt jalkoja särkee ja on "outo" olo. Täytyy vielä keittää teetä ja ottaa Auringonhattu-uutetta. Ei tässä joutaisi sairastelemaan...

Kotiin kävellessäni nappasin tuon kuvan puusta. Pahkat (sienet, vai mitä?) ovat viimenäkemästä kasvaneet kovasti.

Hilma-murkku alkaa taas olla oma itsensä. Ensimmäinen juoksuaika pisti tytön aivan apeaksi, ei edes ruoka maistunut, mutta nyt onko koko illan tarjottu vinkulelua heiteltäväksi. Vanha on ihan revitty ja uusi samanlainen on jo ostettu. Vielä kun pääsee koirapuistoon juoksemaan, niin hyvä on. Nyt on vaan laulettu lemmenlurituksia ja kiroiltu, kun ei pääse kamujen mukaan touhuamaan, vaan mamma raahaa pois portin luota kurkistelemasta ja levittämästä sulotuoksuja.

keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Maassa kaikki hyvinTänään on ollut ihan hyvä päivä. Yritin tuon onnettoman kamerani kanssa kulkea ulkona vangitsemassa syksyn värejä. Ne ovat niin rakkaita. Lähimetsikössä kävin kuuntelemassa hiljaisuutta (ei enää paljon lintujen ääniä kuulu) ja halailemassa vanhoja, yli 100-vuotiaita kuusia. Siellä ne totisina ja uskollisina seisovat niin kauan kunnes metsurit tulevat laittamaan ne halki, poikki ja pinoon. Asunnothan ovat tärkeämpiä kuin puut - ainakin joidenkin mielestä, huokaus.

tiistai 22. syyskuuta 2009

Hulluna tasseihin...
Kirpputoreilta tarttuu mukaan hyvin usein yksittäiskappaleina erilaisia tasseja. Rakastan Arabian astioita, mutta muutkin kauniit kelpuutan. Osa päätyy kukkaruukkujen alustaksi, mutta suurin osa palvelee leipälautasena. On kiva ottaa kaapista aina mielentilaan sopiva lautanen. Joskus kyllä mietin, montako leipälautasta yhden hengen taloudessa tarvitaankaan...

Parvekkeen syysilmeLaitoin parvekkeen syyskuntoon. Kaikki muut kesäkukat päätyivät kompostiin, paitsi vaaleanpunainen pelargonia, joka kukkii edelleen kauniisti. Ensimmäistä kertaa tänä kesänä ostin pelakuun. Olen aina pitänyt sitä ihan mummokukkana ja ihmetellyt suurta suosiota. En ihmettele enää. Sehän ON kaunis ja todella kestävä.
Harmillista, ettei lasituksen jälkeen enää ole mahdollista ripustaa kukkalaatikoita parvekkeen kaiteeseen. Täytyy hyödyntää pientä pöytää.

sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Rennosti viikonloppuna


Olen parin viimeisen viikon aikana istunut päivittäin useita tunteja tietokoneen ääressä. Selannut avoinna olevia työpaikkoja ja tehnyt hakemuksia. Olen ollut ärtynyt ja lyhytpinnainen. Päätin viikonloppuna rajoittaa tietokoneen käyttöä ja yrittää nollata pääni.
Lauantaina olin kampaajalla ja ostin uusia okran värisiä kynttilöitä. Tänään olen nauttinut parvekkeella auringon lämmöstä ja lukenut ison kasan naisten- ja sisustuslehtiä. Pudonneita lehtiä piti myös ulkona kerätä ja laittaa kirjojen väliin prässiin.
Vaihdoin radiokanavaa. Olen iät ajat kuunnellut Groovea, kun siellä soitetaan paljon nuoruudestani tuttua discomusiikkia. Osaan melkein ulkoa kappaleiden soittojärjestyksen, joten oli kai aika etsiä jotain muuta kuunneltavaa. Ensimmäiseksi osui kohdalle Radio Aalto. Tätä sitten jonkin aikaa kuunnellaan. Tein myös koirien kanssa eri lenkit. Hilma on reipas murkkuikäinen neiti ja tahtoo mennä ja kovaa. Kylli taas muori-iässä oleva filosofointiin taipuvainen laiskiainen. Tänään oli laatuaikaa kummallekin tarjota, kun pääsivät erikseen päivälenkille kanssani.
Toivon, että jaksan ensi viikolla taas harrastaa liikuntaa, mikä sekin on jäänyt viime aikoina vähiin. Työhakemuksia tietysti pitää tehdä, mutta ei se saa täyttää kaikkia päiviä. Ehkä tasapaino eri osa-alueiden välillä jossain vaiheessa löytyy. Vielä on hieman hakusessa...