sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Täällä taas, I'm back


Tulipa pidettyä pieni blogitauko. Kuvien ottaminen ei näin pimeään vuodenaikaan tahdo onnistua ilman salamavaloa, eikä ole ollut mitään uutta kerrottavaa. Työnhaku ei ole vieläkään onnistunut, ei edes haastatteluihin pääsy, mutta tällaista se tänäpäivänä on.

Olin alkuviikosta Naistenklinikalla leikkauksessa. Jännitti kovasti, kun oli ensimmäinen kerta sairaalassa eikä ole koskaan nukutettu. Ei tullut edellisenä yönä uni silmään. Mutta hyvinhän se lopulta meni. Onneksi olikin päiväkirurginen toimenpide ja kun sain äitini luokseni yöksi, pääsin jo samana päivänä kotiin. Mukavampi on kotona toipua. Koirat ovat olleet tänään jo viikon "mummolassa" hoidossa. En olisi pystynyt koiria ulkoiluttamaan. Pikkuhiljaa itsekin yritän hiljalleen köpötellä ulkona ja kerätä voimia, mihin auttaa varmasti oikeanlainen ruoka, esim. tällainen:


Tykkään kovasti kaikenlaisista mössöistä. Helppoa, hyvää ja terveellistä. Pakastimesta on ollut hyvä ottaa sulamaan viime kesänä keräämiäni villivadelmia ja tehdä omia jogurttisekoituksia. Lisäksi ostin lisää vitamiineja, jotta kroppa pääsee kunnolla toipumaan. Turvotus vatsan alueella on vielä valtava. Verkkareita kummempia housuja en pysty pitämään.

Kuten monesti olen sanonut, minusta on kiva nähdä muiden kirjahyllyjä ja - pinoja ja saada niistä hyviä lukuvinkkejä. Sunnuntaisin katselen usein telkkarista Kirjakausi ohjelmaa. Viimeksi siinä esiteltiin Johanna Holmströmin Camera Obscruda novellikokoelma. Aihe vaikutti rankalta, mutta kiinnostavalta. Kirjasta ei taida vielä olla suomennosta, joten täytyy odotella, jotta siihen voisi tutustua. Omassa kirjapinossani odottavat mm. nämä kirjat:


Lisäksi kirjastosta pitäisi hakea varaamani Alan Weismanin kirja Maailman ilman meitä. On pitänyt jo pitkään tutustua tuohon kirjaan.

Aloitin viikko sitten lintujen talviruokinnan läheisessä metsikössä. Ja hyvin on ruokavieraita käynyt. Oravat yrittävät kylläkin rohmuta kaiken sapuskan. Puun alla on usein pudonneita siemeniä syömässä valtava rusakko. Pitäisi kehitellä mustarastaille jokin ruokasysteemi, kun eivät lintulaudoilla käy. Onko kellään mitään ideaa?

Nyt täytyy lähteä tekemään pieni kävely valosaan aikaan ja sen jälkeen enkuntehtävien kimppuun. Opiskelukaverit avuliaasti tekstasivat läksyt. En jää jälkeen, vaikka tämän viikon tunti jäikin väliin.

Oikein hyvää uutta alkavaa viikkoa kaikille :)