torstai 10. syyskuuta 2009

ja vielä hieman lisää kirjahyllyn sisältöä...


Laitan vielä pari kuvaa kirjahyllyni sisällöstä. Sieltä löytyy kaikkea laidasta laitaan. Enemmistönä ovat kuitenkin tieto-/harrastekirjat, lastenkirjat ja dekkarit.
Ymmärrän hyvin, ettei aina kannata ostaa kirjoja kotiin ellei ole varma että lukukertoja tulee olemaan enemmän kuin yksi. Kalliitakin kirjat ovat. Järkevä käyttää kirjastoa. Silti minusta on aivan outoa jos kotoa ei löydy yhtään ainoata kirjaa. Olen niin tottunut pursuaviin kirjahyllyihin, että jos niitä ei kodista löydy, tuntuu sieltä puuttuvan joten oleellista.

keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Syksykengät

Piti miettiä vaatekaapin sisältöä. Kesällä suurin osa vaatteista lähti Helsingin Eläinsuojelu-yhdistyksen kirpputorille myytäväksi kodittomien eläinten hyväksi.
Viihdyn rennoissa vaatteissa: farkuissa, neuleissa, T-paidoissa ja matalissa kengissä. Mahdollisia työhaastatteluja varten piti miettiä miten pukeutuisi. En katsonut järkeväksi ostaa kalliita jakkuja, suoria housuja yms. jotka eivät ole tyyliäni ja joita tuskin useampaa kertaa tulisi käytettyä. Niinpä kävinkin UFF:ssa ja löysin sieltä mm. yhden hameen ja mekon. Näistä ehkä myöhemmin kuvia, jos onnistun ottamaan.
Ostan hyvin usein käytettyä ja tykkään käydä kirppiksillä. Kengät tosin ostan mieluiten uutena. Nämä hieman vanhahtavan (toivottavasti ei tanttamaisen!) näköiset täysnahkaiset Gaborin kengät hankin syksyä varten. Hinta kirpaisi, mutta kovin usein en kenkiä osta syystä, että useimmilla valmistajilla ei ole puolikkaita kokoja enkä mielelläni käytä keinomateriaaleja. Näiden pitäisi käydä hyvin hameenkin kanssa ja ovat mukavan tukevat jalassa. Ei muuta kuin kengät jalkaan ja menoksi!

Kirjahyllystä löytyvääOlen aina ollut kiinnostunut kirjoista ja mielelläni tutkailen, mitä muiden kirjahyllystä löytyy. Utelias kun olen ;) Viimeksi olin kiinnosti, mitä tämä http://hiljanoma.blogspot.com/
kirjahylly piti sisällään. Ja lupasin ottaa haasteen vastaan ja esitellä omaa kirjahyllyäni.

Kamerani ei ole kovin hyvä, kirjahyllyjä on useita ja suurin osa kirjoista on sijoitettu ylös katonrajaan, joten tyydyin kuvaamaan vain helpoimmin saatavilla olevia. Toivottavasti saatte jotain selvää, vaikka kuvat ovatkin melko heikkolaatuisia.

tiistai 8. syyskuuta 2009

Do you speak english?

Nyt on ensimmäinen enkuntunti takana. Leikin varjolla opiskeltiin, hyvä niin ja läksyjäkin tuli kuin koululaisille konsanaan. Sanasto ja lausuminen totaalisen kateissa, mutta ihmekös tuo, kun kouluajoista on niin pitkä aika. Tästä se lähtee...
On ollut ihan hyvä päivä. Tein yhden työpaikkahakemuksen ja soitin parista paikasta. Niihin pitäisi vielä väsätä hakemukset. Kävin kuntosalilla ja kävelin sieltä vielä kotiin. Huomenna taas ammatinvalinnanohjajan luo käymään. Näin ne päivät ja viikot kuluvat sukkelaan.

maanantai 7. syyskuuta 2009

Työnhaku se vasta työtä onkin...


Päätin tänään jättää muun ohjelman väliin ja ensisijaisesti katsella työpaikkoja. Työnhaku käy tosiaan työstä, vaikka en vielä ole edes haastatteluihin päässyt. Useampi tunti hurahti kun kävin läpi avoinna olevia työpaikkoja ja tein pari hakemusta. Lisäksi tallensin mol:n sivuille työpaikka-vahteja. Muutamasta paikasta pitäisi huomenna ehtiä soittaa ja kysellä lisätietoja.
Mutta tiistaina täytyy paneutua muuhunkin. Illalla alkaa englanninkielenkurssi työväenopistossa. Jännittää, kun kieltä ei ole käyttänyt eikä tarvinnut kouluaikojen jälkeen. Toivottavasti siellä on muitakin yhtä ummikkoja, ettei tarvitse hävetä.