lauantai 27. kesäkuuta 2009

Lähiympäristössä kuljeskelua


En ole erityisemmin helteen ystävä, mutta täytyyhän kauniista kesäpäivistä nauttia. Kotona olisi ollut yhtä sun toista puuhaa, mutta vietin muutaman tunnin kuljeskelemalla verkkaisesti lähiympäristössä. Vaikka rakastankin keskustan vanhoja taloja, en ikinä voisi asua keskellä kaupunkia. Tarvitsen luontoa ja eläimiä ympärilleni. Luonnosta saan kaipaamaani mielenrauhaa. Pieniä oravanpoikasia, ruotohäntiä, oli hauska seurata.

Kulkuni johti myös läheiseen uurnalehtoon. Useammallakin haudalla oli enkelipatsaita, joista muutaman ikuistinkin. Kauniita. Kävin myös pitkästä aikaa mummoni haudalla. Omaa hautaa tai hautakiveä hän ei halunnut. Niinpä hän lepääkin muistolehdossa muiden seurassa. Vain nimilaatta kivessä, kuten hän tahtoi.

Nuorena kuolleiden haudoista tuli haikea ja hieman ahdistunutkin olo. Harvoin muistaa olla kiitollinen siitä, että on saanut jo puoli vuosisataa täällä maan päällä tallustella. Ja matka jatkuu. Vaikeudet on tehty voitettaviksi.

sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Keskikesän juhla on sitten ohi
En omista kesämökkiä; olen Juhannuksena yleensä kaupungissa. Ei tule erityisemmin vietettyä keskikesän juhlaa. Oikeastaan nautin siitä, kun kaupunki tyhjenee ja saan olla rauhassa omine ajatuksineni. Näihin vapaapäiviin on kuulunut leffojen katselua, koirien kanssa ulkoilua ja lukemista. Ihan tavallisia asioita, joihin ei koskaan tunnu riittävän tarpeeksi aikaa.

Odotan parin viikon kuluttua alkavaa kesälomaa, josta tuleekin sitten hieman pidempi. Työpaikalle ei enää tarvitse loman jälkeen mennä. Rauhassa ajattelin rentoutua kesän ja kerätä voimia raskaan kevään jälkeen. Sitten syksymmällä täytyy alkaa ajattelemaan, mistä rahat jatkossa elämiseen saisi hankittua. Hieman ahdistaa, mutta yritän kovasti ajatella kulunutta sanontaa "muutos voi olla mahdollisuus". Toivottavasti pitää minun kohdallani paikkaansa. Hyvien ystävien antamalla voimalla on myös suuri merkitys. Kiitos teille kaikille, jotka olette olleet luomassa minuun uskoa. Kyllä se tästä.