perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kortteilua

Olen tänään käynyt läpi korttipinoja ja laittanut niitä myös nettiin myyntiin. Yritän kerätä euron sieltä ja toisen täältä. Laskujen tuloa ei voi estää. Ansioita pitäisi saada lisää, kun menot kasvavat syksyllä. Kun se kokoaikainen työpaikka nyt vaan löytyisi, niin se auttaisi kovasti rahapulassa.

Hilma on ihmetellyt, kun olen tänään vaan istunut tietokoneella. Hidasta hommaa pienentää ja ladata kuvia. Hilma tyhjensi lelukoppaansa systemaattisesti, lattialle ilmestyi reilu tusina lelua. Niitä löytyy sekä olo- että makuuhuoneesta. On kai tekemisen puutetta. "Eikö mamma tajua?"


Nyt on pizza uunissa ja pari kuivaa siideriä kylmässä. Katson tallennuksia pois ja käyn vielä Hilman kanssa ulkona. Tästä on hyvä aloittaa viikonloppu ja viimeinen lomaviikkoni (iik, loma loppuu!!!)

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Ystävien tapaamista ja pieniä ostoksia

Eilen hyvä ystäväni tuli käymään ja toi minulle tällaisen


Eli ihanan laventelin. Tuoksu on paljon miedompi mitä yleensä esim. tuoksupusseissa.

Tein meille hieman suolaista piirakkaa, joka onnistui kuin onnistuikin, vaikka ruoanlaitto ei ole vahvin lajini. Kävimme Hesyn kirpputorilla, josta löysin muutaman CD-levyn ja pienen bulldoggipatsaan. Ystävälleni tuo kirpputori oli uusi tuttavuus, jonka mielelläni esittelin hänelle. Tietysti kävimme yläkerrassa katsomassa kissoja, joista ilahduttavan moni oli varattu ja saamassa uuden kodin.

Eilinen korttiposti näytti tältä:
kiitos  Pirkko :) Parit ihanat Vännit sekä runsaasti Miinaa ja Manua. Minulle uusi tuttavuus. Hauskat kortit päätyivät kansioon.

Tänään olin entisen työkaverin kanssa kaupungilla. Kävimme katsomassa Kansallismuseossa nukkekotinäyttelyn. Ihania ja todella taidokkaasti tehtyjä. Minulla on pitkään ollut suunniteilla nukkekotiprojekti, eli vanhan Lundbyn tuunaus.Valitettavasti museolla oli sen verran hämärää, että suurimmasta osasta nukkekoteja ei saanut otettua kuvaa. Tuli nostalginen olo, kun yhdessä Lundbyssä oli juuri samanlainen valkoinen rokokookalusto, kuin minulla oli lapsena. Valitettavasti nukkekotini kalusteineen on laitettu kiertoon. Ja olenkin yrittänyt löytää lapsuudenaikaisia kalusteita - tuloksetta.

Kävimme myös jätskillä ja jääteellä (raparperi-vanilja-valkoinen tee, nam) ja tietty postikorttiostoksilla Kirjatorilla. Mukaan tarttui omaan kokoelmaan kortteja ja muutama lähetettäväksikin.


Rakastan näitä Inkogniton hauskoja kortteja :)


Lena Andersonin Linnea on myös suosikkejani


Ja tässä Ilon Wiklandin kortissa on jotain suloista ja hellyyttävää.  Miten ruotsalaiset kuvittajat osaavatkin.

Lomallani ei ole ollut mitään erikoista ohjelmaa, mutta en sellaista kaipaakaan. Minulle ylellisyyttä on se, että voin ilman aikatauluja kuljeskella ja päättää aamulla mitä päivän aikana haluaisin tehdä.

sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Hulluna eriparisiin lautasiinOlen heikkona vanhoihin lautasiin, enkä pysty niitä kirpputoreilla vastustamaan. Minulle riittää yksi kappale kutakin. Nämä kaikki lautaset on ostettu viikon sisällä Hesyn kirpputorilta. Minulla alkaa kaapit pullistelemaan astioita  - enemmän kuin yhden naisen talous tarvitsisi. Mutta en raaski mistään luopua...Ei tarvitse edes olla priimaa, kolhut eivät haittaa. Kunhan putkiremppa on ohi, haaveilen löytäväni keittiöön hyllyn, jonne saisin edes osan lautasista näytille.

Muutakin nostalgista löytyi. Minä olen tätä kirjaa koulussa lukenut


Hilmakin tietysti sai parit pehmot, joiden kanssa tällä hetkellä touhuaa. Ei onneksi ole niin tukahduttavan kuuma tänään, jaksetaan leikkiäkin. Minä odotan ruoan valmistumista. Sitten Hilman kanssa ulos ja kaikenlaista näpertämistä...