perjantai 29. maaliskuuta 2013

Rasioita niin pellistä kuin pahvistakin

Mulla on addiktio; en pysty välttämään kauniita rasioita. Niissä on kiva säilyttää esim. kiiltokuvia, joita mulle on kertynyt melkoinen kokoelma.
 
Näitä Hangon Keksin peltirasioita huusin monta kertaa eräällä nettikirppiksellä, ennenkuin onnistui.

Kaunis perhosrasia


ja upeat kolibrit


myös tämä isompi, pitsikuvioinen purkki, jossa on pinnassa naarmujakin, ihastuttaa


Entisaikaan suklaarasiatkin oli kauniimpia. Tässä ruusuinen ihanuus

 
ja talvimaisemaa


Monet muutkin ovat näiden rasioiden arvon ymmärtäneet, joten hinnat saattavat nousta melko korkeiksikin. Itse en kovin kalliita ostoksia tee.

Ottakaa rennosti pääsiäispyhät, niin Hilmakin tekee.

torstai 28. maaliskuuta 2013

Tämän pääsiäisen korttisatoa

Pääsiäiskorteissa tykkään vanhanaikaisista, värikkäistä tai hauskoista korteista. Suomessa pääsiäiskorttien lähettäminen on vähentynyt - sääli. Itse laitoin melkein 40 pääsiäiskorttia postiin ja tässä muutamia mun suosikkejani saamieni korttien joukosta:

Inge Löökin mummot


Nämä vaan ovat niin hauskoja, ei voi mitään.


Perinteiset Martta Wendelinin kortit ilahduttavat aina.


Lars Carlson on suosikkejani niin joulu- kuin pääsiäiskorteissa. Värikästä.


Suursuosikkini Marjolein Bastin


Nämä vanhanaikaiset uusiopainokset ovat myös mieluisia.

 
 
 
Ja tässä netistä lainattua pääsiäskortin historiaa:

"Posti on välittänyt ensimmäisen pääsiäiskortin luultavasti vuonna 1871. Toisen maailmansodan aikana pääsiäiskorttien lähettäminen romahti. Sodan jälkeen korttien lähettämiskulttuuri alkoi kasvaa pikku hiljaa. Pääsiäiskorttiperinne eli voimakkaana 1960-luvulle saakka, minkä jälkeen nopea kaupungistuminen vähensi korttien lähettämistä Suomessa. Lähettämisperinne alkoi elpyä uudelleen 1990-luvulla. Nykyisin pääsiäinen on Suomessa kolmanneksi suosituin korttisesonki, vaikka sähköinen kanssakäyminen onkin yleistynyt paljon.

Pääsiäiskorteissa aiheet ovat pysyneet samoina vuosikausia. Jo 1800-luvun lopulla julkaistuissa postikorteissa aiheina olivat mm. munat, kukot, kanat, tiput, jänikset, lampaat ja pajunkissat. Uskonnolliset aiheet olivat myös suosittuja.

Pääsiäinen on kevään suuri juhla, jota vietetään korteissa ilolla. Lapset ja rakastuneet parit kirmaavat keväisessä maastossa, kukat alkavat kukkia ja luonto herää eloon. Nuoret tytöt toimivat korteissa onnen ja toivon symboleina. Pääsiäispupu, joka henkilöityi hedelmällisyyden symboliksi, esiintyy korteissa usein munan kanssa."

HAUSKAA PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Ei mitään uutta auringon alla


Eräs korttivaihtotuttavani kysyi tänään, olenko lopettanut bloggaamisen. No, en tietoisesti, mutta tuntuu ettei mulla, kotihiirellä, mitään kirjoitettavaa ole. Vaikka lupasinkin vuoden alussa ryhdistäytyä, kokonaista yksi postaus tälle vuodelle on koossa. Ei hyvältä näytä.
 
Aloitin Helsingin Työttömien Yhdistyksessä kertaamaan atk-taitoja ja samalla voisi suorittaa A-ajokortin. Kolme osiota on suoritettu. Rahapula vaan estää kaiken kerralla suorittamista, mutta jatketaan, kun tilanne paranee ja mikäli työtä ei löydy. Käsittääkseni on kaksi vuotta aikaa suorittaa kaikki osiot ja käydä kokeessa.

Työpaikkoja selaan ja haen, jos jotain löytyy, mutta kovat on ajat. Erääseen neljän kuukauden vuorotteluvapaasijaisuuteen oli 209 hakijaa! Mutta periksi en anna, vaikka mieli onkin välillä matalalla ja saa yrittää koota itsensä jaksaakseen eteenpäin.
 
Nyt onneksi mennään kevättä ja valoa kohti. Ehkä elämä helpottuu. Rahaa saisi kyllä tulla hieman enemmän, mutta hyvä, että edes tämän summan saan.
 
Olen käynyt jonkin verran leffassa, taidenäyttelyssä ym. jotta edes jotain ohjelmaa olisi. Työssä ollessa sitä kaipasi vapaa-aikaa. Nyt on vapaa-aikaa, mutta kaipaa rahaa. Koskaan ei ihminen ole tyytyväinen :D

Postikortteillut olen kovasti ja voisinkin tänne laittaa taas saamieni kivojen korttien kuvia, mikäli muuta postattavaa ei ole. Facebookista on tullut päiväkirjamainen juttu. Sinne tulee tekemisiä ja tuntoja kirjoitettua päivittäin.


Tällä kertaa vaan kuvia mun Hilmuskasta, rakkaasta kaverista. Kohta ei tarvitse enää linnuillekaan vielä ruokaa, kunhan lumet sulavat. En entisen veroista ruokintapaikkaa löytänyt, mutta erään kuusen, jonka suojaisien oksien alle sain sapuskat laitettua, onneksi löysin.


Tänään oli joku kekseliäs saanut puoliksi syödyn rasvapötkön keinoteltua tuosta metallihäkkyrästä pois - orava varmaankin. Lähden vielä viemään talipalloja, joita onneksi ostin, aamuevääksi tinteille.
 
Mukavaa viikon jatkoa ja pääsiäisen odotusta kaikille!