keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Syksykin on jo saanut


Aika on kulunut vinhaa vauhtia. Olen virallisesti työtön ja hoidellut asioita TE-toimistossa ym. Nyt odottelen neljä viikkoa päätöstä siitä, saanko karenssia. Todella outoa. Minuthan on irtisanottu koeaikana! En tiedä, koska rahaa alkaa tulla ja paljonko. 
 
Olen hieman pallo hukassa. Väsynyt edelleen. En saa rytmitettyä päiviäni järkevästi, mutta ehkä se tästä vielä selkenee. Työpaikkoja olen katsellut, mutta sopivia ole tullut eteen.
 
Yritän kuntouttaa itseni ja ottaa rauhallisesti. Olen postikortteillut ja pienimuotoisesti harrastanut filateliaa. Eli liotellut kauniita merkkejä ja laitellut keräilykansioihin. Ei mitenkään systemaattisesti kuitenkaan.
 
Liikuntaharrastuksen jatkoa täytyy katsoa. Mulla ei enää ole varaa tuohon yksityiseen saliin :( Ja tietty muutoinkin oltava tarkkana rahan kanssa.
 
Kyllä tämä tästä iloksi muuttuu. Yritän nauttia joka päivästä ja keksiä jotain kivaa. Ehkä tämä pysähdys oli pakko tulla. Viimeiset kuusi vuotta on ollut yhtä YT-neuvottelua ym. Rankkaa on ollut. Nyt on aika voimaantua ja katsoa tulevaisuuteen.
 
 
 
(otin kuvaa sienistä, kun joku utelias tunki nenänsä mukaan kuvaan :D)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

9Niin, työttömäksi jääminen tarkoittaa myös oman ajan löytymistä ja rauhoittumista. Minulla on nyt reilu kuukausi takana työttömänä ja ei ole vielä näkyvissä mitään. Tällä hetkellä se on ihanaa, sillä on sitä joskus saatava hengittää vapaasti!
Se rahapuoli...miten ihmeellä voi kestää neljä viikkoa karenssitiedosta??? Siinähän on aluksi 8 omavastuupäivää, siis arkipäivää. Itse lähetin kolmen viikon työttömyyden jälkeen hakemukset ja suureksi ihmeekseni puolentoista viikon kuluttua sain ekat korvausrahat. (opettajien työttömyyskassalta)
Toivon että tilanne selkiää ja saat aiemmin ensimmäiset rahat kassaltasi.
T. Paula

Bullukat kirjoitti...

Kuulema niin paljon tutkittavia hakemuksia. On kyllä ihan syvältä. Oman aika on tietty kullankallista, mutta se pitäisi käyttää "järkevästi".

Jaana kirjoitti...

Tuo on tosi raivostuttavaa ennen kuin saa raha-asiat rullaamaan. Muistan oman työttömyyteni aikana miten rahoja sai odotella ja lähetellä lippuja ja lappuja. Sinulla on tietenkin vähän eri tilanne, mutta kaiken järjen mukaan mitään normaalia pidempää karenssia ei pitäisi tulla?!
Ehkä niitä päiviä ei kannata rytmitellä aina niin järkevästi, kannattaa välillä mennä ihan fiiliksen mukaan ja tehdä sitä mikä kivalta tuntuu. Mua ainakin alkaa stressaamaan, jos päivässä on liikaa aikatauluja enkä voi tehdä asioitani omaan tahtiin. Kyllä se rytmitys aikanaan löytyy, tämä kaikki "vapaus" on varmaan sulle vähän outoa kun olet ollut kuitenkin töissä koko ajan.