maanantai 17. elokuuta 2009

Kuvataiteita, kirjoja ja itsensä hoitamista

Lauantaina tuli käytyä Ilona Sampovaaran "Tuhma tyttö" näyttelyn avajaisissa. Ihastuin aikoinaan hänen bulldoggimaalauksiinsa ja tällä kertaa olivat vuorossa kissat. Toki bulldoggitaulutkin olivat taas nähtävänä. Ihania, ihania. Raha ei tosin riittänyt kuin postikortin ostamiseen. Ketä kiinnostaa, niin Helsingissä, Art Alexissa näyttely jatkuu 14.9. asti. Huonolaatuinen kuva on kutsukortista - galleriassa kun ei varmaankaan olisi saanut ottaa kuvia.

Vuosia sitten näin joulunaikaan ihan vahingossa ohjelman kuvittaja Tasha Tudorista ja hänen elämäntavastaan. Siitä lähtien olen turhaan toivonut, että ohjelma tulisi uusintana. Tuon Tashan kirjan bongasin Suomalaisen kirjakaupan löytöhyllystä. Yksi Tashan puutarhakirja minulta jo entuudestaan löytyy. Hän eli kuin toisella vuosisadalla ja teki ihania lastenkirjojen kuvituksia. Kaunista.
Olen myös panostanut ruumiinkulttuuriin. Hankin jokin aika sitten shakti piikki (jooga)maton. Aika jännän tuntuinen. Aluksi tuntuu melko tuskaiselta, mutta kipu hellittää ja uskomatonta, mutta maton päällä pystyy relaamaan. Myös rentoutumismusiikkia piti hankkia. Luonnonääniä, lintujen laulua ja veden lirinää ja lorinaa. Suitsukkeita kaapissa olikin. Eli hengen kuin myös ruumiin kulttuuria on tullut harrastettua.

Ei kommentteja: